EN MERE BÆREDYGTIG FREMTID

Hos Cras tror vi på en mere bæredygtig fremtid, og vi tror på, at mode kan være både sjov, trendy og glamourøs og samtidig udelukkende fremstilles af certificerede bæredygtige materialer og pakkes i genbrugsmaterialer. Vi hæver barren i alt, hvad vi gør, for at beskytte miljøet og sikre, at vores kære kunder bliver informeret om alle aspekter af vores forretning. På den måde kan vi i fællesskab passe bedre på vores tøj og være med til at beskytte planeten. Samlet set vil alle vores små fælles ændringer gøre en stor forskel for morgendagens verden.

Cras er modetøj, der tilfældigvis også er bæredygtig – som det bør være

Bæredygtige tekstiler

Cras har et intenst fokus på miljøet og de nye rammer, som modeindustrien skal lægge for sig selv i produktionen af tekstiler. Cras anvender kun certificerede bæredygtige og naturlige tekstiler, hvilket reducerer vores produkters miljøaftryk i markant grad. Tekstilerne spænder fra certificeret genanvendt polyester, den nye “grønne“ type viskose Eco Vero, natursilke og økologisk bomuld. Ved at bruge bæredygtige tekstiler forsøger Cras at tilbyde vores elskede kunder en grøn valgmulighed, når de handler. Hos Cras elsker vi tøj, vi elsker at shoppe, og vi elsker at føle, at vi kan gøre alt dette og samtidig passe bedre på miljøet ved at vælge bæredygtige og moderigtige alternativer. Cras sørger ikke kun for, at miljøet er grundigt overvejet, når vi designer og producerer alt vores tøj, men vi sørger også for, at kvaliteten er i top, så dit tøj kan holde i lang tid og blive videregivet til venner eller velgørenhed, hvilket forlænger levetiden for hvert enkelt stykke tøj. Bæredygtighed, når det er bedst!

Grøn indpakning

Crās mener ikke, at det er nok blot at bruge bæredygtige tekstiler. Modebranchen bruger generelt meget plastik og producerer alt for meget affald i emballeringsfasen, fx når man sender tøjet fra webshops eller butikker sender varer til vores slutkunder. Crās bruger derfor kun poser af 100 % genbrugsplast til at emballere vores tøj, fx når vi sender tøj ud fra vores webshop. Disse poser er alle fremstillet af plastikaffald, så affald, der normalt ville være blevet smidt ud, i stedet bliver smeltet om og genanvendes til brugbare miljøposer. Ud over vores emballage anvender Crās også certificerede økologiske og genanvendte hangtags og etiketter i vores tøj. Det betyder, at både den tydelige blå Crās-halsetiket og vaskeanvisningen er vævet med genanvendt polyestertråd, og det seje mærke er fremstillet af FSC-certificeret papir. Halsmærker fremstilles af genanvendt OEKO-TEX®-certificeret garn.

Etiske partnere

Cras samarbejder kun med certificerede og/eller langsigtede partnere gennem hele produktionsprocessen. Cras har sit eget produktionsselskab i Kina, hvor vores kinesiske medarbejdere hver uge besøger vores lokale partnere for at sikre, at alle krav til arbejdsforhold, miljø og andre kontraktlige forpligtelser bliver overholdt ifølge det adfærdskodeks, som vi beder alle vores partnere om at acceptere og underskrive. I Europa arbejder vi kun sammen med BSCI-certificerede fabrikker i Portugal og Tyrkiet. Ved at indgå partnerskaber med BSCI-certificerede fabrikker kan vi sikre, at alle vores partnere lever op til vores krav om social ansvarlighed. Formålet med BSCI-certifikatet er at fastlægge de værdier og principper, som alle partnere skal implementere i deres forsyningskæder for at beskytte arbejdstagernes rettigheder. Endelig er vi i Cras også meget stolte af at få strikket og syet en del af vores strik hos en mindre familieejet virksomhed i Danmark. Cras sætter en ære i at støtte de lokale producenter, og vi håber at kunne udvide dette endnu mere i fremtiden.