ANSVARLIGT FREMSTILLET

Cras er et tøjmærke fra København, som leverer ansvarligt fremstillede kollektioner med en elegant og moderne æstetik. Cras har fået sit navn fra det latinske ord for 'morgen' og er forankret i et ønske om at gentænke vores mode- og livsstilsforbrug med henblik på en bedre fremtid - uden de 'enøjede' standpunkter, som kan følge med kampen for bæredygtighed. Cras arbejder med bæredygtige materialer for at reducere forurening, brugen af pesticider og belastningen af naturens ressourcer. Mærkets kollektioner fremstilles af certificeret genanvendt polyester fra plastaffald, certificeret økologisk bomuld, biologisk nedbrydelig og bæredygtig Lenzing Tencel™, bæredygtig ECOVERO™-viskose og miljøvenligt ISKO Earth Fit™-denim og -uld.

Kollektionerne omfatter også strik fremstillet i Danmark. Emballage og etiketter er også baseret på genbrugsmaterialer. Polybags og webshopposer fremstilles af genbrugsplast, mens hangtags er trykt på FSC-certificeret papir. Halsmærker fremstilles af genanvendt OEKO-TEX®-certificeret garn.

Cras er modetøj, der tilfældigvis også er bæredygtig – som det bør være

Etablering af et nyt forhold mellem modetøj og bæredygtighed

“Vi er begge meget interesserede i bæredygtighed, og vi har nydt at skabe et brand, der sætter barren højt for ansvarligt produceret modetøj. Vi har begge en forkærlighed for farver og tøj, der larmer lidt, og det vil vi gerne vise med vores kollektioner, "siger stifter Christiane Hagger & Anne Charlotte Lembye.

Læs mere om vores bæredygtige univers.